شرکت پخش رازی|نمایش جزییات خبر

دستیابی به نانوالیاف های حامل دارو جهت درمان زخم

پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات گیلان، در طرحی مشترک با شرکتی داخلی، اقدام به ساخت و بررسی نمونه های آزمایشگاهی نانوالیافی کردند که برای درمان زخم وعفونت کاربرد داشته باشد. این نانوالیاف ها حاوی مواد ضدباکتری هستند و می توانند از گسترش عفونت جلوگیری کنند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، مائده جهانگیر بلورچیان پژوهشگر این طرح گفت: امروزه با گسترش مقاومت باکتری های عامل عفونت های بیمارستانی و سوختگی به آنتی بیوتیک های رایج، اقدام برای ساخت دارویی که بتواند جایگزین مناسبی برای این آنتی بیوتیک ها باشد، بسیار گسترده شده است.
وی افزود: در این طرح از نانوالیاف به عنوان بانداژ حامل دارو استفاده شده است زیرا فرایند ساخت نانوالیاف ها راحت و کم هزینه تر از بانداژهای معمولی است، بنابراین استفاده از آنها گزینه مناسبی برای صرفه جویی اقتصادی در صنایع تولیدی خواهد بود.
مائده جهانگیر بلورچیان همچنین به ویژگی های نانوالیاف سنتز شده حامل دارو اشاره کرد و گفت: نانوالیاف ها به دلیل وجود منافذ ریز خود، علاوه بر حفظ رطوبت زخم و جلوگیری از خشک شدن و چسبیدن پوست آسیب دیده به بانداژ، از ورود باکتری های دیگر به محل زخم جلوگیری می کند. بنابراین کاربرد آنها به عنوان پانسمان به ویژه در مراکز درمانی از جمله بیمارستانها می تواند از گسترش عفونت جلوگیری کند. همچنین می توانند با رهاسازی کنترل شده دارو از مواجه شدن زخم با حجم بالایی از دارو، که سبب مسمومیت و آسیب دیدگی بیشتر میشود، جلوگیری کنند.
این تحقیقات در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد مائده جهانگیر بلورچیان از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات گیلان و با راهنمایی دکتر مهدی شهریاری نور و دکتر فاتن دیوسر انجام شده است. 
این طرح که با همکاری شرکت تعاونی خدمات فنی و مهندسی تعاون گران شمال صورت گرفته است، به عنوان پایان نامه مورد نیاز صنعت به تأیید ستاد توسعه فناوری نانو رسیده است. 
آیین نامه حمایت از پایان نامه های مورد نیاز صنعت در سایتwww.nano.ir/hrdc 
 موجود است

A4/22.7.94

۲۲ مهر ۱۳۹۴ ۲۲:۱۹

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید