وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو، پیش و پس برجام با شدت و غلظت بارها اعلام کردند که تمام قد از صنایع داخلی داروسازی حمایت نموده و تا می توانند از وارادت دارو فرافرجام برجام، پیشگیری خواهند نمود.
گزارش
توپ در زمین تولید دارو
وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو، پیش و پس برجام با شدت و غلظت بارها اعلام کردند که تمام قد از صنایع داخلی داروسازی حمایت نموده و تا می توانند از وارادت دارو فرافرجام برجام، پیشگیری خواهند نمود.
به گزارش ایفدونا - Ifdona، غلامرضا شریعتی، روزنامه نگار و تحلیلگر اقتصادی طی گزارشی با اشاره به جمع بندی سخنان قبل و بعد برجام سیاستگزاران اصلی حوزه دارو نوشت:
دکتر رسول دیناروند چند روز قبل و به مناسبت دهه فجر با بیان اقدامات صورت گرفته در عرصه ساخت و ساز دارو در داخل، با استناد به ابلاغیه راهگشای اقتصادمقاومتی، بر راهبرد و رویکرد حمایت از تولید داخل و هم زمان ارتقا کیفیت داروی ساخت داخل، تاکید رسمی کرد.
روز قبل هم مدیربخش دارویی این سازمان با صراحت بیشتر بر مقاومت در برابر واردات دارو تاکید مجدد گذارده و به قول معروف آب پاکی را بر دست کسانی ریخت که احساس کرده بودند سرانجام برجام تسهیل کسب و کار آنان؛ با افزایش واردات دارو است،
اما در همین حال علاوه بر اینکه وی نیز به مانند مدیران بالادستی تر حوزه دارو بر موضوع اهمیت و لزوم ارتقا کیفیت تاکید نمود، به نکته ظریفی هم اشاره نمود
دکتر عبداللهی اصل در سخنان خود، با طرح سوالی توجه تولیدکنندگان را به احتمال نچرخیدن دائمی در بازار دارویی بر پاشنه حمایت از تولید و ممانعت از واردات دارو جلب نموده و با طرح این امکان که ممکن است در سالهای بعدی و مثلا با پیوستن کشور به سازمان تجارت جهانی و پذیرفتن الزامات این الحاق، امکان حمایت از داروی تولید داخل کمتر شود و سپس داروسازان داخلی را به شناخت قدر و قیمت موقعیت کنونی فرا خوانده و آنان را به ارتقا کیفیت محصولات خود دعوت نمود.
پیشتر نیز وزیربهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو به کرات براهمیت موضوعات توانمندسازی چون صادرات، خصوصی سازی و برندسازی و..اشاره و تاکید نموده اند
واقعیت منطقی و علمی نیز حکم می کند که هر کسب و کاری به ذات خود توانمند باشد، زیرا عوامل برون سازمانی و محیطی در اختیار شرکتها و بنگاه ها قرار نداشته و وضع بر یک منوال باقی نخواهد ماند.
اینکه چه اقدامات و الزاماتی برای توانمندسازی و رقابت پذیری در صنایع دارویی کشور لازم است، بر هیچ یک از فعالان این عرصه پنهان نیست، اما آنچه را نباید از نظر دور داشت، این حقیقت است که شرایط دائما درحال تغییر بوده و هست.
هم چنین باید پذیرفت که کشور ما هم اینک، ضمن حمایت از تولید؛ درحال حرکت به سوی گسترش تعاملات جهانی در عرصه اقتصاد است و با افزایش این تعاملات مرزهای جغرافیایی کم رنگتر شده و سرانجام روزی اقتصاد ما نیز به بازار به هم پیوسته و پررقابت بین اللملی خواهد پیوست.
لذا به نظر می رسد در شرایط کنونی بیش از هر زمان دیگر توپ توانمندی و آماده سازی در زمین بخش تولید دارو قرار داشته و صنایع دارویی بیش از پیش باید خود را با قواعد رقابت پذیری و الزامات حضور در فضای جهانی انطباق دهند
N74/1394/11/20