شرکت پخش رازی|نمایش جزییات خبر

فواید استفاده از نان های سبوس دار

فواید استفاده از نان های سبوس دار
از آنجا که ایران سرانه بالایی در مصرف نان دارد باید توجه ویژه ای به نوع آرد مورد استفاده و روش پخت و فراور آن بسیار مهم است.

یک مقام مسئول در سازمان غذا و دارو تشریح کرد:

فواید استفاده از نان های سبوس دار

از آنجا که ایران سرانه بالایی در  مصرف نان دارد باید توجه ویژه ای به نوع آرد مورد استفاده و روش پخت و فراور آن بسیار مهم است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با ایفدنا با بیان این مطلب نان تهیه شده از آرد سبوس داری که با خمیر مایه و بدون استفاده از جوش شیرین به عمل آمده و با حرارتی ملایم، یکواخت و شعله غیرمستقیم پخته شده است را سالم ترین نان بر شمرد.

دکتر نبی شریعتی فر  در تشریح  فواید استفاده از نان های سبوس دار با اشاره به اینکه از 44ماده غذایی مورد نیاز بدن 40 مورد آن بشرطی که با سبوس گیری املاح آن را از دست ندهیم در گندم وجود دارد تصریح کرد: به ازای هر وعده غذایی که از نان سبوس دار استفاده می کنیم خطر ابتلا به سکته قبلی تا 7 درصد پایین می آید.

وی همچنین اضافه کرد: آرد سبوس دار برای بیماران دیابتی خواص درمانی بسیار دارد و ضد کلسترول خون و ضد سرطان است و از تمام لحاظ برای سلامتی انسان مفید و موثر است مصرف نانهای سبوس دار میزان ابتلا به دیابت را 50 درصد کاهش می دهد سبوس گندم مهمترین و موثرترین ماده طبیعی برای رفع یبوست است که تاکنون هیچ ماده طبیعی یا دارویی دیگر نتوانسته با آن رقابت کند.

این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو در بخش دیگری از سخنانش  استفاده از سبوس گندم را باعث کاهش چربی و قند خون و دفع مقداری از گلوکز آزاد موجود در روده و در نتیجه جلوگیری کننده از افزایش قند خون دانست و عنوان نمود: نان سبوس دار به طور میانگین از محتوای دو برابری، ویتامین، مواد معدنی و مواد فیبری نسبت به نان سفید برخوردار می باشد ضمن آنکه مصرف نان و غذای سبوس دار باعث پیشگیری از بروز سرطان و بیماریهای قلبی و عروقی  می گردد.

وی یکی از روشهای شناسایی نان سبوس دار از غیر سبوس دار را  تیرگی رنگ آن  عنوان کرد و با بیان این مطلب که هرچه رنگ این نانها تیره تر باشد از نظر کیفیت بمراتب  غنی و سالم تر از نانهای سفید می باشد گفت: نان تهیه شده با آرد کامل شامل آرد سبوس دار سرشار از آهن- کلسیم – فسفر- روی – منیزیم و کبالت و همچنین ویتامینهای
B2,B1,E,B3   می باشد.

  دکتر شریعتی در این گفتگو،  بخش دیگری از سخنانش را به نان هایی که با استفاده از خمیر مایه تهیه می شوند اختصاص داد و با تاکید بر اینکه اینها از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار بوده و قابلیت هضم خوبی دارند و ضایعات و دورریزی آن ها نیز بسیار کمتر از نان های تهیه شده با جوش شیرین است گفت:  یک نان خوب، ظاهر سالم، کاملا برشته، پخته شده دارد و در سطح آن سوختگی مشاهده نمی شود  ضمن آنکه دارای طعم ، مزه و بوی خویشایند هستند و بافت نرم و یکنواخت و قابلیت برش پذیری  آنها مشخص است.

 عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان همچنین  با یادآوری اینکه نان های جوش شیرین دار حتی از نظر عطر و بو به هیچ وجه قابل قیاس با این نان ها نبوده و ماندگاری کمتری نسبت به آنها دارند خاطر نشان کرد:  یکی از  بهترین روش های نگهداری نان قرار دادن آنها در فریزرهای خانگی و عدم نگهداری طولانی مدت آن در یخچال است.

N108/1394/11/26

۲۶ بهمن ۱۳۹۴ ۱۱:۰۹

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید