مدیر کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: تمامی گونه هایی که در محصولات تراریخته استفاده می شود تمام مراحل کنترل سلامتی طی شده و تغییر خاصی را ایجاد نکرده است و از لحاظ سلامتی مشکلی ندارند.
دکتر بهروز جنت، مدیر کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری سازمان غذا و دارو " ایفدونا " گفت: محصولات تراریخته یک موضوع بین المللی است که موافقان و مخالفانی دارد که دو دیدگاه متفاوت در بین این دو گروه نیز وجود دارد.
وی افزود: این دو دیدگاه شامل زیست محیطی و سلامتی انسان است و نگاه وزارت بهداشت به " سلامتی " در این موضوع است.
دکتر جنت خاطر نشان کرد: سازمان حفاظت محیط زیست نیز نگاه زیست محیطی دارد بخاطر اینکه ممکن است یک ماده ای از لحاظ سلامتی مشکلی نداشته باشد ولی از لحاظ زیست محیطی به دلایلی مشکل داشته باشد که بخاطر این موضوعات بحث های موافق و مخالف وجود دارد.
وی اظهار داشت: تمامی موضوعات در محصولات تراریخته به دقت بررسی می شود.
مدیر کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در ادامه گفت: در بازار دنیا چیزی که وجود دارد و همه کشورها از آن استفاده می کنند به عنوان مثال،90 درصد سویا و روغن در تمام دنیا تراریخته است و همچنین در ذرت، ولی در بقیه محصولات تفاوت دارد و به صورت کشور به کشور می باشد به عنوان مثال پنبه در بعضی کشورها گونه های تراریخته ای باشد که مقاومبه یک بیماری خاص یا حشره و آفت خاص باشد ولی در کشور ما در مواد غذایی که به نوعی در دنیا استفاده می شود به محصولاتی مجوز ورود می دهیم که کنترل شده و تایید مصرف در طولانی مدت در اکثر کشورها را داشته باشد.
دکتر جنت گفت: تمامی گونه هایی که در محصولات تراریخته استفاده می شود تمام مراحل کنترل سلامتی طی شده و تغییر خاصی را ایجاد نکرده است و از لحاظ سلامتی مشکلی ندارند.
N189/1394/12/5