مدیر نظارت بر مواد غذایی توجه به وعدههای اصلی غذا و استفاده از همه گروههای غذایی را در ایام نوروز ضروری بیان کرد.
به نقل ازروابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان، دکتر محمد کاظم زاده با اشاره به وجود نمک فراوان در آجیلها به استفاده کافی از این خوراکیها سفارش کرد و گفت: برای به حداقل رساندن مشکلات ناشی از مصرف نمک ازجمله فشار خون بالا، بیماری های قلبی و عروقی و بروز سرطان، ضروری است که از مصرف بی مورد نمک خودداری شود
وی افزود: برای حفظ سلامت خود در این روزها می توانید از نکاتی که معاونت غذا و دارو پیشنهاد می کند بهره مند شوید:
- از خرید خشکباربا رنگ غیرطبیعی یا دارای علائم کپک زدگی خودداری کنید، از زیاده روی در مصرف تنقلات ، شیرینی و شکلات بپرهیزید چرا که مانع مصرف وعده های اصلی غذا می شود.
- در برنامه غذایی ایام نوروز مصرف شیر، سبزی و میوه را فراموش نکنید، بعد از هر بار مصرف تنقلات شیرین و چسبناک ، مسواک زدن را بخصوص در مورد کودکان فراموش نکنید.
- تا حد امکان از فروشگاه های معتبر که اجناس با کیفیت مطلوب و تازه عرضه می کنند خریداری و به تاریخ تولید و انقضای مندرج بر روی بسته بندی و برچسب استاندارد سازمان غذا دارو توجه کنید.
- در خرید مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی ، به تاریخ تولید و انقضای مندرج و برچسب اصالت کالا بر روی بسته بندی دقت کنید.
- از مصرف مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی تاریخ گذشته یا بدون مجوز بهداشتی بطور اکید خودداری کنید.
- در خرید مواد غذایی ،آرایشی و بهداشتی تولید داخل به شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت مندرج بر روی بسته بندی کالا توجه شود.
- از خرید مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی وارداتی بدون برچسب فارسی معتبر یا فارسی نویسی مورد تایید وزارت بهداشت، خودداری کنید.
- همه روزه در کنار تغذیه متعادل ، تحرک بدنی و ورزش داشته باشید، به رستورانهای معتبر که اصول بهداشتی در آنها رعایت شده است مراجعه کنید.
- از خوردن غذاهای چرب ،سرخ شده ،شکلات و خامه دوری کنید، در خصوص آب آشامیدنی، بهتر است از آبهای بسته بندی که سلامت آن مورد اطمینان است، استفاده کنید.
- در صورتی که به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارید از آبی که حداقل به مدت یک دقیقه جوشیده شده باشد استفاده کنید.
- بهتر است از خوردن سبزیها به صورت خام بدلیل احتمال آلودگی خودداری کنید، از مصرف بعضی مواد غذایی مانند سالاد الویه ،همبرگر ،کباب کوبیده و پیاز در مکانهایی که قابل اطمینان نیستند خودداری کنید.
- برای جلوگیری از مسمومیت و اسهال تا حد امکان از خوردن غذاهای نا آشنا در رستورانهای بین شهری اجتناب کنید.
- از مصرف سوسیس، کالباس و همبرگر های آماده تا حد امکان بپرهیزید.
- در طول سفر مانند دیگر مواقع بطور متناسب، متعادل و متنوع از تمام گروه های غذایی استفاده کنید.
- به بهداشت فردی در طول سفرهای نوروزی توجه کنید.
- قبل از مصرف غذاهای کنسروی از سلامت آنها اطمینان حاصل کنید در صورت مشاهده برآمدگی و فرورفتگی از مصرف آنها خودداری کنید.قبل از مصرف حتماً ، آنها را 20 دقیقه بجوشانید.
- در طول سفر برای جلوگیری از کم آبی و یبوست، روزانه حدود 6 تا 8 لیوان مایعات سالم بنوشید.
N360/1394/12/19