معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی گفت: رعایت ایمنی و بهداشت مواد غذایی در سفر مانع بروز مسمومیت غذایی میشود.
سید علی وکیلی با اشاره به اینکه غذاهای مسموم کننده ممکن است بو یا مزه ناخوشایندی نداشته باشند افزود: باید نسبت به سلامت و عدم فساد مواد غذایی اطمینان حاصل کنید .
وی با بیان اینکه اکثر مسمومیتهای غذایی ظرف 24 ساعت برطرف میشوند اما بعضی از آنها کشنده هستند، تاکید کرد: در هنگام سفر از حمل گوشت خام، تخم مرغ خام و فرآوردههای لبنی با ماندگاری کوتاه خودداری کنید زیرا سریع فاسد میشوند.
وکیلی افزود: از خرید قوطیهای کنسرو دارای برآمدگی، فرورفتگی یا نشتی خودداری کنید و کنسروها را قبل از مصرف 20 دقیقه در آب بجوشایند .
وی با بیان اینکه هرگز غذاهای پخته را بیش از دو ساعت (اگر هوای اتاق گرم است بیش از یک ساعت ) در دمای محیط قرار ندهید، عنوان کرد: برای دوباره گرم کردن غذاهای باقیمانده، آنها را تا 74 درجه سانتی گراد گرما دهید تا غذا بخار کند.
به گفته وکیلی علایم و نشانههای برخی از مسمویمتهای غذایی با تاخیر ظاهر میشود یعنی ممکن است 12 تا 24 ساعت بعد از مصرف غذای آلوده همراه با نشانههایی شامل تب ، خستگی، تهوع، استفراغ، اسهال شدید، ضعف و شکم درد باشد.
N363/1394/12/19