کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی معاونت غذاو داروی ایران گفت: درج نشانگر رنگی تغذیه ای بر روی محصولات , تضمینی برای سلامت غذائی گروه های سنی جامعه است.
به گزارش ایفدونا - Ifdona ،
به نقل از روابط عمومی معاونت غذاو داروی ایران: کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی , آرایشی وبهداشتی ,در راستای سیاست سازمان غذا و دارو در خصوص اجرای طرح برچسب رنگی تغذیه ای ,معاونت غذاو دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران با اطلاع رسانی متوالی به واحدهای تحت نظارت در جهت درج نشانگر تغذیه ای بر روی لیبل محصولات اقدام نموده است.
مهندس آرش تندهوش کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی باتوجه به اهمیت اصلاح الگوی مصرف کننده,طرح نشانگر تغذیه ای را راهی برای رسیدن به این مهم دانست و عنوان کرد :
در این نشانگرها مقادیر پنج شاخص مهم و مؤثر در سلامتی از جمله انرژی ,قند,چربی,نمک,اسیدهای چرب ترانس موجود در هر سهم یا بسته درج می شود.
وی در ادامه به نصب علائم راهنمایی رنگی سبز، زرد و قرمز بر روی محصولات غذایی اشاره کرد و گفت: نصب علائم راهنمایی رنگی منجر به افزایش اثربخشی جداول تغذیه ای درج شده بر روی لیبل محصولات غذایی شده است.
در روی هر محصول با توجه به مقادیر شاخص های سلامتی آن علائم راهنمای رنگی از طریق سه رنگ سبز به معنای اطمینان در مصرف آن فاکتور تغذیه ای در سهم هر محصول غذایی ،نارنجی به معنای احتیاط در مصرف آن فاکتوردر سهم سهم ارایه شده و قرمز به معنای خطردر اثر مصرف آن فاکتور با توجه به نیاز روزانه هر فرد وبخصوص برای بیماران قلبی وعروقی-کلیوی ودیابتی و..... نشان داده شده است که با آموزش همگانی و افزایش اطلاع رسانی استفاده از نشانگرهای رنگی ,می توان نسبت به وجود ترکیبات مضر سلامتی و مصرف بیش از حد نیاز روزانه آنها که باعث بروز بیماریهای قلبی وعروقی ویا دیابت می شود,هشدار داد.
این طرح باهدف ارتقاء سلامت مصرف کننده پس از بررسی های اولیه و تصویب کلی در مراسم روز جهانی غذا در مهر ماه93 توسط مقام عالی وزارت بهداشت و نمایندگان صنعت رونمایی شد وبرنامه های عملیاتی آن به منظور اجرا به معاونت های غذا و دارو ابلاغ گردید که معاونت غذاو دارو علوم پزشکی ایران با تحت پوشش داشتن صنایع غذائی برجسته کشور به اجرای طرح نشانگر تغذیه ای رنگی اقدام نموده است. N388/1395/01/25